Overlijden Tessa (2010-2022)

Het is met een zeer zwaar hart dat ik moet melden dat Tessa, de redactiehond, op de avond van 10 mei 2022 is overleden. Thuis, in de woonkamer, zonder al te veel gedoe, in een hoekje.

De laatste zucht en een poot heb ik meegekregen maar de minuut daarvoor heb ik gemist doordat ik op TikTok naar hyperrealistische taarten aan het kijken was. Ik voel me zo ontzettend schuldig maar ik zag het echt niet aankomen. 90 seconden eerder had ik d’r wat snoepjes gegeven en geaaid. Opeens was het over. Tessa was al een tijdje ziek (hartfalen) maar kreeg medicijnen en een speciaal dieet. We hadden gedacht dat ze nog geruime tijd bij ons zou zijn. Maar niet dus. Het is moeilijk om onder woorden te brengen hoe belangrijk Tessa voor mij is.

Een bijzonder leventje

Na een heel leven in Spanje te hebben doorgebracht – wat ze daar deed is mij volstrekt onduidelijk, een echte straathond was ze overduidelijk niet – is ze via een adoptiebureau in Nederland terechtgekomen. “Het is een jachthond,” zeiden ze, geheel ten onrechte. Medio april 2018 belandde ze bij mij. De eerste maanden waren ingewikkeld: Tessa was behoorlijk getraumatiseerd, stal eten en rende weg. Over dat laatste heb ik nog een blog geschreven, die nog steeds aan studenten belastingrecht wordt voorgeschreven bij het vak Fiscale Ethiek (Aard van het beestje, 2018). Later groeide ze uit tot geliefd lid van het gezin en de belangrijkste raadgever van Artikel104.nl.

Het enige wat Tessa uiteindelijk wilde – naast aandacht, in dode vissen rollen en gedroogde pens – was vastigheid. Zelfs dit is haar ontnomen. Alles is tijdelijk en alles is te leen. Ondertussen probeer ik een afspraak te maken met een medium of astroloog, hopend op een bericht dat er een heel kleine zieltje naast me loopt, gezond en blij. Ik voel me verschrikkelijk en de als lief bedoelde rouwkaart van de dierenarts helpt niet. Het mag geen verbazing zijn dat Artikel104.nl tot nader order gesloten is.

De Tijd van Tessa is voorbij.

***

Foto: Tessa (links) en Bonnie (die nog zeer duidelijk leeft) op vakantie in 2021.

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *