Interview Trouw: ‘Open zenuw in de fiscale praktijk’

In de krant van 8 november 2020 mocht ik mijn zegje doen over de fiscale dubbele petten-discussie, die momenteel woedt in Belastingland. Vanzelfsprekend heb ik uitsluitend verstandige dingen gezegd…

Uit Trouw, 8 november 2020 (‘Open zenuw in de fiscale praktijk: ‘Te veel belastinghoogleraren werken ook voor advieskantoren’)

“Toch lijkt het me niet de oplossing om iedereen met een dubbele pet weg te houden uit commissies die de regering adviseren”, zegt ook Anna Gunn, zelfstandig fiscalist en expert in fiscale staatssteun. Dat komt ook doordat zij niet het idee heeft dat hoogleraren met een aanstelling in het bedrijfsleven ‘sneaky’ lobbyen voor multinationals. Als ze dat al doen, is het niet bewezen, zegt ze. “Wat ik soms wel merk is dat hun mening vaker in het verlengde ligt van het bedrijfsleven. Dat zij vaker het vestigingsklimaat-riedeltje afsteken dan experts die geen partner zijn bij een groot kantoor. Maar dat vinden ze dan ook op oprecht.”

Gunn wil meer diversiteit in de adviescommissies. Én ervaring uit het bedrijfsleven, én van mensen die zich louter met belastingwetenschap bezig houden.”

Voor het hele artikel zie hier.

Afbeelding: dit is Tessa, de redactiehond, in het nieuwe kantoor en op haar speciale hondenkantoorstoel. Ergonomisch etc. De foto is gratuit – maar er bestaat niet zoiets als ‘too much Tessa’.

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *