The Tiny Tax Band – Fiscale zomerhit!

Je zou het bijna vergeten – zo met de val van het kabinet en het ongelovelijk jammere vertrek van staatssecretaris Marnix van Rij – maar het is momenteel dus komkommertijd. U weet wel, de lome tijd van gezellig nieuws van het type ‘poema op de Veluwe‘ en ‘loslopende leeuw in Berlijn‘.

Welnu, in dit kader van relaxte berichtgeving heb ik een fiscale aanvulling: The Tiny Tax Band van de Canadese McGill University. Met een groep (musicaal) getalenteerde studenten zingt hoogleraar belastingrecht Allison Christians fiscaal herschreven covers van de Beatles tot 4 Non Blondes en de Rolling Stones (het is moeilijk uit te leggen, zie hieronder voor een voorbeeld). Christians is op dit moment één van de belangrijkste wetenschappers op het vlak van het kritische internationale belastingrecht (zie hier en hier) en tevens de impresario van The Tiny Tax Band.

Waar past The Tiny Tax Band past binnen het pop-culturele belastinglandschap? Ik durf het oprecht niet te zeggen. Ergens tussen de openingsessie van de jaarlijkse IFA-conferentie en een stadionconcert? Vernieuwend is het hoe dan ook.

Meer liedjes? Instagram

*****

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

One thought on “The Tiny Tax Band – Fiscale zomerhit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *