TaxLive.nl: Interview – Terugvordering staatssteun Consultatie terugvordering (fiscale) staatssteun

Ik ben geïnterviewd door Marit Muller van TaxLive.nl over het concept wetsvoorstel terugvordering staatssteun. Hieronder de begin…

***

Met de internetconsultatie over terugvordering van staatssteun is een belangrijke stap gezet naar een sluitend stelsel aan regels voor wanneer de Europese Commissie terugvordering eist. Het voorstel kan bijdragen aan een goede regulering van terugvordering van steun. Veel materiële vragen staan echter nog open.

Het conceptwetsvoorstel Wet terugvordering staatssteun ligt nog ter internetconsultatie tot 27 juli aanstaande. De redactie van TaxLive legde zes vragen over dit conceptwetsvoorstel voor aan fiscaal staatssteunspecialiste Anna Gunn (onderzoeker aan de Universiteit Leiden en blogger voor Artikel104.nl).

1. Waar gaat dit voorstel over?

“Het staatssteunverbod is een wezenlijk aspect van de interne markt. Het werpt een dam op tegen oneerlijke concurrentie. Steun is niet onder alle omstandigheden verboden, maar als een lidstaat de regels overtreedt, dan heeft dit aanzienlijke gevolgen voor zowel de lidstaat als de begunstigde. De regulering van staatssteun is bedoeld om de eerlijke concurrentie te bewaken, zowel tussen ondernemingen als tussen lidstaten. De Europese Commissie (EC) speelt een centrale rol bij de handhaving van deze regels.”

Meer lezen?  Hier.

Foto door Evgeni Zotov via Flickr.com (Creative Commons, licentie).

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *