Interview met TaxLive.nl: Misbruik coronamaatregelen niet acceptabel!

Marit Muller heeft mij geinterviewed voor TaxLive.nl: Coronacrisis zet fiscale ethiek op scherp (2 april 2020). Ik laat me uit tegen fiscaal hamsteren ( = gebruik maken van noodvoorzieningen die je niet echt nodig hebt) en roep belastingadviseurs op om hierover in gesprek te gaan met hun klanten.

Naar aanleiding van een oproep van minister Hoekstra om terughoudend gebruik te maken van de (fiscale) noodmaatregelen voor ondernemingen, doe o.m. de volgende observatie:

“Fiscaal hamsteren, zeker in deze tijd, is volstrekt uit den boze. Ik vind dat bedrijven die nu niet in zwaar weer zitten, geen gebruik moeten maken van de ondersteuningsmaatregelen, ook niet zekerheidshalve. We zitten met z’n allen in een nationale crisis en daarin moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen. De schatkist moet zo goed mogelijk gevuld blijven om al die sectoren die Nederland nu draaiende houden, zoals de zorg, onderwijs en politie, te kunnen blijven ondersteunen.”

Binnenkort een Opinie hierover in het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht (NTFR)!

***

Foto door JSitthi via Flickr.com onder Creative Commons licentie.

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *