De Panama Papers: Wake-up call for de belastingsector? door Anna Gunn

Foto door Rita Willaert via Flickr.com (Creative Commons; licentie). De onderstaande tekst is van de hand we de fotograaf en geeft een mooie uitleg over de afbeelding.

“We verblijven op het eilandje Wichub Wala, gelegen ten NO van de provincie Panama aan de kust van de Atlantische oceaan. Het eilandje is piepklein. Het staat vol met nette hutjes. Er is een bakker, een supermarkt, een restaurant, een groot plein en een grote gemeenschappelijke overdekte ruimte met zitbanken. Regelmatig komen de dorpsbewoners daar samen om belangrijke beslissingen te nemen. Het eilandje zelf heeft een dorpschef en telt zo ongeveer een gemeenschap van een paar honderd ‘Kuna Yala’ indianen. Ze leven van visvangst, jacht en toerisme. De vrouwen naaien mooie decoratieve doekjes, ‘de Mola’s’. De Kuna vrouwen hebben veel smaak om zich te kleden en te versieren met gouden juwelen. Hun armen en benen worden omwonden met gekleurde glazen pareltjes in mooie decors. Ze dragen ook een bloesje met pofmouwkes en een typisch ‘Mola’ borststukje. Daarop een rokje met bloemmotieven. Sommige getrouwde Kuna vrouwen schilderen een mooie zwarte lijn dwars over hun gezicht en dragen een gouden neusclip onderaan in de neus.”

About Anna Gunn

Fiscaliste met de specialisaties EU-belastingrecht en fiscale exotica. Geruime praktijkervaring met fiscale staatssteun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *